top of page
Blog o Amazonu.jpg
1.png

Čím je Amazon pro prodejce užitečný?

Aktualizováno: 24. 8. 2023

Amazon se stal synonymem pro pohodlný a rychlý nákup z pohodlí domova. Je jednou z největších a nejznámějších společností na světě, která se specializuje na elektronický obchod. Pro prodejce může být přítomnost na Amazonu užitečná hned z několika důvodů.

Co může Amazon prodejcům nabídnout

Amazon prodejcům nabízí více než jen místo, kde si neklikáte produktovou stránku a můžete začít prodávat. Je toho mnohem více, čím je Amazon pro prodejce lákavý, co byste těžko na začátku expanze za hranice získali.


Co může Amazon prodejcům nabídnout?

 

Zákaznická základna

Amazon disponuje obrovskou zákaznickou základnou, která čítá stovky milionů aktivních uživatelů. Tímto se prodejci otevírá obrovský trh s velkým potenciálem prodeje zboží. Díky Amazonu získáte možnost oslovit a získat nové zákazníky, kteří by jinak mohli být nedostupní.


Důvěra a pověst

Amazon má vynikající pověst a důvěru u zákazníků. Mnoho lidí se obrací na Amazon při svých nákupních rozhodnutích, protože očekávají spolehlivost, rychlost doručení a kvalitu zboží. Přítomnost na Amazonu dává prodejcům důvěryhodnější profil a zvyšuje jejich šance.


Služby

Amazon nabízí prodejcům širokou škálu služeb, které usnadní jejich obchodování. Jednou z nejvýznamnějších je tzv. FBA (Fulfillment by Amazon), která umožňuje prodejcům skladovat zboží ve skladech Amazonu a nechat jej vyřešit celý proces plnění objednávek. Tím ušetříte čas a náklady spojené s vlastním skladováním a doručováním zboží.


Nástroje

Amazon poskytuje prodejcům různé marketingové nástroje a programy, které jim pomáhají zvýšit viditelnost produktů a přilákat více zákazníků. Patří sem například placené reklamy, možnost nabídky slev, propagační akce a jiné analytické nástroje.


Expanze

Amazon provozuje mnoho různých regionálních a mezinárodních tržišť, což dává prodejcům možnost rozšířit podnikání do dalších zemí. Můžete tak využít globální infrastrukturu Amazonu a získat přístup k různým místním trhům bez nutnosti budovat své vlastní distribuční sítě.


Prodej na Amazonu ještě dnes

Závěrem..

Je důležité poznamenat, že užitečnost Amazonu pro prodejce závisí na konkrétních podmínkách a obchodních modelech. Některé z uvedených výhod mohou být spojeny s poplatky a podmínkami, které jako prodejce musíte dodržovat.


Je proto zásadní porozumět všem podmínkám a požadavkům Amazonu, s čím Vám rádi pomůžeme. Začněte hned a vyplňte krátký dotazník a my se s Vámi spojíme.




bottom of page