top of page
Blog o Amazonu.jpg
1.png

Průvodce Amazon Brand Registry

S Amazon Brand Registry odemykáte nejen ochranu pro svou značku, ale i řadu nástrojů a možností, jak vylepšit produktové stránky pro lepší zážitek zákazníků.

Průvodce Amazon Brand Registry

V tomto článku se hlouběji ponoříme do programu Amazon Brand Registry, který nabízí Amazon a ukážeme si:



 

Co je to Amazon Brand Registry

Amazon Brand Registry je program, který je určen pro prodejce, kteří chtějí chránit svou značku na Amazonu a získat přístup k různým nástrojům a funkcím, které pomáhají chránit a lépe prezentovat jejich produkty.

Co je amazon brand registry

Je dostupný pro prodejce, kteří mají registrovanou značku, a kteří splňují určité podmínky, které si rozebereme níže.


Výhody Amazon Brand Registry

Registrace do programu Amazon Brand Registry nabízí prodejcům několik výhod, mezi které patří:


Ochrana značky: Amazon umožňuje prodejcům chránit značku před paděláním a zneužitím. Díky tomu mohou prodejci mít větší kontrolu nad svými produkty na Amazonu.


Detailní popisy produktů: Registrace do Amazon Brand Registry umožňuje prodejcům vytvářet detailní popisy produktů, které mohou zahrnovat obrázky, videa a další informace. To může pomoci zákazníkům lépe pochopit produkty a zvýšit tak možnost prodeje,


Rozšířený listing

Amazon Store: Poskytne vám přístup do obchodů Amazon, kde můžete propagovat svou značku pomocí vlastního vícestránkového obchodu.


Amazon store


Sponzorované reklamy: Další užitečnou funkcí je možnost zvýšit viditelnost pomocí pokročilých reklamních strategií, jako jsou reklamy Sponzorované značky a Sponzorované obsahové reklamy.

Brand sponzorované reklamy

Priorita při řešení problémů: Prodejci registrovaní v Amazon Brand Registry mají při řešení problémů na Amazonu prioritu. To znamená, že mají rychlejší a efektivnější přístup k podpoře.


Vyhledávání a odstraňování padělaných produktů: Amazon Brand Registry poskytuje prodejcům nástroje na vyhledávání a odstraňování padělaných produktů. Pomáhá chránit značku a zákazníky před nekvalitními a nebezpečnými produkty.


Jak se zaregistrovat do Amazon Brand Registry

Pro registraci do Amazon Brand Registry budete potřebovat několik informací a dokumentů:


  • Aktivní účet pro prodejce na Amazonu

  • Mít zaregistrovanou ochrannou známku v každé zemi, kde se chcete zaregistrovat.

  • Informace o produktech

  • Dokumenty, které potvrzují vaše právo na používání značky


registrace do Amazon brand registry

Jak dlouho trvá schválení registru značek Amazon?

Pokud již máte svou ochrannou známku registrovanou, celý schvalovací proces trvá přibližně dva týdny. Po schválení vaší registrace budete moci využívat všechny výše zmíněné výhody programu Amazon Brand Registry.



Kolik Amazon Brand Registry stojí?

Samotná registrace do Amazon Brand Registry je zdarma. Nicméně, abyste mohli využívat všechny výhody programu, musíte mít registrovanou ochrannou známku. Náklady na získání ochranné známky se mohou lišit v závislosti na zemi, kde se rozhodnete ji registrovat.


V České republice se pohybují náklady na registraci ochranné známky v rozmezí od několika tisíc korun až po desítky tisíc korun v závislosti na počtu tříd, do kterých se ochranná známka registruje.

Registrace do Amazon brand registry

Potřebujete pomoci s registrací do Brand Registry na Amazonu nebo tvorbou některých zmíněných výhod jako například rozšířený listing nebo store? Kontaktujte nás, rádi vše s vámi projdeme.


bottom of page