top of page
Blog o Amazonu.jpg
1.png

Jak založit prodejní účet na Amazonu [2023]

Vstupte do světa Amazonu a vytvořte si svůj vlastní prodejní účet na největším tržišti světa. Ukážeme vám, co vše potřebujete k registraci prodejního účtu a co vás čeká v tomto procesu.

Registrace prodejního účtu na Amazonu

Než začnete, je potřeba si rozmyslet pár věcí ohledně chystaného prodeje a připravit si všechny důležité informace, které po vás bude Amazon požadovat.


Před samotným začátkem registrace je třeba mít jasno, jaký typ prodejního plánu si pro začátek zvolíte. Na výběr máte mezi Individual a Professional účtem (typ účtu lze kdykoli v nastavení později změnit).


Jakmile máte v tomto jasno, můžete se pustit do samotného procesu registrace.


Co budete potřebovat:


 

1. E-mailová adresa a telefonní číslo

Tyto údaje vám budou sloužit v budoucnu k přihlašování se do prodejního účtu. Je vhodné pro bezpečnost a přehlednost si pro registraci vytvořit nový e-mail, který bude sloužit jen pro Amazon.



2. Osobní údaje

Budete muset Amazonu poskytnout řadu osobních údajů jako odkud pocházíte, adresu atd. Amazon bude údaje v posledním kroku ověřovat, proto je důležité ujistit se, že všechny informace jsou vyplněny správně.


Poznámka: Amazon nezná diakritiku, proto vše musíte vyplnit bez háčků a čárek.



3. Obchodní informace

Jste OSVČ nebo máte firmu? V tomto kroku po vás Amazon bude chtít provést obchodní identifikaci. Mimo jiné budete také vyzváni k doložení informací o všech skutečných vlastnících společnosti.



4. Fakturační údaje

Mezi tyto údaje patří bankovní účet a karta. Bankovní účet budete muset poskytnout Amazonu z důvodu, aby věděl, kam bude posílat vaše výdělky. Číslo karty Amazon potřebuje pro účtování poplatků.


Poznámka: Bankovní účet budete muset nechat ověřit nahráním výpisu.



5. Informace o produktech

Než vás Amazon pustí k samotnému závěru registrace, budete dotázáni na několik otázek týkajících se produktů, které plánujete prodávat. Například, jestli jste výrobci a vlastníci značky.



6. Průkaz totožnosti

V posledním kroku registrace budete vyzváni k ověření identity nahráním průkazů totožnosti všech osob, které jste v průběhu registrace vyplnili.


Prodej na Amazonu pomoc

Nevíte si rady?

Pro naše klienty máme v klientské zóně připravený podrobný návod krok za krokem, který vás provede všemi kroky procesu registrace a řekne Vám, kde co máte vyplnit.


Máte dotazy? Kontaktujte nás vyplněním našeho dotazníku.



bottom of page